Ondernemersjurkie en de fluisteraars

Is there an R in the name? I feel a presence, yes, she’s there, right behind you and she says, no wait, yes, she says you should let go of her, she’s happy and she wants you to know she’s fine.

fluisteraars

Tranen, ja, oh gelukkig, nu ik weet dat mijn moeder/cavia/broer gelukkig is…snotter. We kijken er allemaal weleens naar, ik heb deze teksten ook niet zelf verzonnen. Ik ben een goeie verzinner, maar er zijn grenzen. Hoe doen ze het toch, al die creepy fluisteraars? Nou zo: ze observeren je tot in detail en pakken je op je zwaktes. Ogilvie is jaren geleden al verrukkelijk door de wetenschappelijke mand gevallen, maar mensen willen d’r niet aan. Maar wist je dat er ook ondernemersfluisteraars zijn? Je herkent ze aan hun weergaloze adviezen voor hoe ook jij binnen een jaar, wat zeg ik, een maand, een TON naar binnen kunt fietsen. En tijd over houdt! Ze vertellen je hoe OOK jij dat EENVOUDIG zelf kunt.
Waarom lees ik die onzin toch? Omdat ik de fluisteraars stiekem bewonder. Het lukt ze elke keer weer om precies je probleem bloot te leggen: ‘je werkt je suf he, je doet alles, ook thuis, je hebt heb vre-se-lijk zwaar en tja je wordt ook een jaartje ouder en moet je niet eens lekker voor jezelf kiezen, want je cijfert jezelf een beetje weg he.’ 
Dat is wat de ondernemersfluisteraar je in je oor fluistert. Betaal je ook nog voor. Je wilt het ook zo graag horen, dat je met een beetje typen met een lekkere latte macchiato of hoe heet dat, in 5 eenvoudige stappen succesvol kunt zijn en tijd voor belangrijke dingen overhoudt. Zoiets. Ondernemersfluisteraars weten dat je dat wilt horen. Maar sorry, beste ondernemers op een enkeling na: als je fluitend tonnetjes kon verdienen, deed iedereen dat wel. Jammer he. En die enkeling die dat kan, die gaat niet rondbazuinen hoe-d-ie dat gedaan heeft. Die fluistert het zelfs niet stilletjes in je oor. Als je een ton per maand, ok, per jaar, wilt verdienen, dan moet je gewoon ploeteren. En die latte macchiato moet je zelf zetten, als iemand tenminste koffiebonen heeft gehaald. En de melk niet net op is.