Immejurkie weet ook niet waarom

Hoor je het ook zo vaak? De grote waarom-vraag. Waarom gebeurt al die ellende toch, waarom ben ik ziek, waarom gaat die en die dood, waarom is er oorlog, waarom, waarom, waarom krijg ik geen antwoord? Het grote Waarom?

het grote waarom

We hebben het vastgeplakt aan ellende. Probeer het maar eens hardop te zeggen: waaaaroooommm???? Lukt dat nog niet, krimp dan een beetje ineen en zeg er ‘toooccchhh’ achteraan, klinkt vast al heftiger, klaaglijker, diepte-van-ellendiger.
Maar hey, wake up: Waarom schijnt de zon? Waarom gaat het goed? Waarom lukt je werk? Waarom kun je schrijven? Waarom heb je vrienden? Waarom geeft een vrolijke mevrouw bij de kassa je 1 van haar 4 net gekochte magnums? Waarom mensen zich niet afvragen, waarom iets goed gaat, weet ik niet. Waarom er heel veel goed goed gaat, weet ik ook niet. Ik weet inmiddels wel, dat je best gewoon eens lekker blij kunt gaan zitten zijn met wat er goed gaat.