Ik ben geen tekstschrijver

Oef – hoe vaak ik dat wel niet heb gezegd: ik ben eigenlijk geen tekstschrijver, tekst is maar het sluitstuk, ik help opdrachtgevers bij hun strategische huppeldepup positionering, ik ben meer een adviseur, dan een tekstschrijver.

werk leven balans

Jaaaa goedemiddag mevrouw Ik-Ben-Veel-Meer, ooit van Napoleon gehoord? Die deed dat ook, zeggen dat-ie vanalles was wat-ie niet was of waar hij in ieder geval niet voor betaald kreeg.
Gek toch dat iedereen dat Napoleon-ding doet. Zeggen dat hij of zij eigenlijk veel meer is dan, dan, ja dan waar hij of zij voor betaald krijgt.
Voor moeders geldt het omgekeerde, trouwens. Je bent moeder, maar 80% van de tijd ben je eigenlijk de wasser-koker-boodschappendienst-kerstboomoptuiger-opruimer. Dat hoor je de zakelijke Napoleons nooit zeggen. Zovan: ik ben directeur huppeldepup, maar eigenlijk loop ik de hele dag printcartridges te bestellen, de server te herstellen en dan luister ik ook nog naar wat ze in het weekend hebben gedaan. En ik moet ook zelf achter facturen aanbellen, mailings doen en de perforator hanteren. Welnee joh. Je bent directeur huppeldepup en je zet de grote lijnen van het bedrijf uit, focust op groei, stimuleert de omzet en met je charismatische jurk enthousiasmeer je je mensen, ja wat zeg ik, je bent hun sparring partner.
Copywriters zoals ik, zijn natuurlijk veel meer dan copywriters, in  mijn geval klopt dat ook, ik ben namelijk ook factuurscanner, koffiebesteller en presentator van corporate video’s.
Accountants zijn zelden accountants. Ze zijn veel meer dan dat. Ze zijn ondernemers, denken mee en bouwen een relatie op. Dus. Want eigenlijk ben ik geen accountant.
Huisartsen zijn zelden huisartsen. Ze zijn meer een tja wat zijn ze eigenlijk, een geruststeller, een luisterend oor. Uitstrijkjes doet de verpleegkundige wel.
Schilders zijn zelden schilders. Ze zijn veel meer sfeermakers of iets in die richting. Schuren en houtrot herstellen doe ik eigenlijk niet meer.
Vul zelf maar verder in: fysiotherapeut, de bank, de vermogensbeheerder.
Hup jongens en meisjes Napoleon, met zijn allen terug je hok in.
Behalve moeders. Die mogen een serieus visitekaartje laten ontwerpen (desnoods door iemand die eigenlijk veel meer is dan ontwerper), dat ze prachtig laten drukken (door een drukker die  …) en dat ze vervolgens als een koninklijke (door een koning die …. oja die is natuurlijk wel gewoon koning) onderscheiding met zich meedragen.