Immejurkie vs Mulisch

Jaar of tien geleden besloot ik dat ik net zo goed ging worden als Mulisch. Wat dat ‘goed’ dan was, weet ik niet meer. In een of andere elevator pitch riep ik dapper: ik wil maar (‘maar’) 3 dingen, gezondheid, geluk en geld.

harry mulisch schrijfstijl

Gezondheid was natuurlijk geen issue, ik zat nog in de onsterfelijke fase. Geluk was er en is er, met het mooiste gezin & support team van de wereld. En dat geld verdiende ik gewoon met copywriting en by the way ik was bezig net zo goed te worden als Mulisch, dus dat was ook al bijna geen issue meer.

A few years on…is er niet zoveel veranderd. Dat onsterfelijke is er een beetje af, geluk staat als een huis en dat copymoney gaat wel ok. Nu nog net zo goed als Mulisch worden. Dan kom je vast bij een talkshow op tv, bedacht ik. Die kennen immejurkie natuurlijk helemaal niet, dus de uitnodiging moet nog komen. Voor als ze toch een uitnodiging sturen voor een talkshow appearance, desnoods bij ‘Boeken’ (Welk boek, mevrouw? Oh. U moet nog beginnen?) heb ik een lijstje gemaakt van de verschillen tussen Immejurkie en Mulisch. Dat is lekker makkelijk voor de talkshow-host. De voor de hand liggende verschillen sla ik over.

 

Mulisch

1.       Lange zinnen

2.       Dikke boeken

3.       Kennis van geschiedenis – alle geschiedenis

4.       Grote neus

5.       Altijd op boekenbal

6.       Enorm oevre

7.       Mythologisch-Magisch-Psychologisch Evenwicht

8.       Verfilmd

9.       Deed niks anders dan schrijven

10.    Zat niet op fb

 

Immejurkie

1.       Korte zinnen

2.       nvt

3.       nvt

4.       Kleine neus

5.       Boekenbal?

6.       Mini-oevre

7.       Nvt.

 

8.       Komt vast nog

9.       Smokkelt om te schrijven

10.    Zit overal op

Ok. Ik snap ’t al.
Volgende keer: Immejurkie vs Donald Duck.