Wat trek je aan op fb?

Je zit op fb en wat trek je aan? Eens kijken wat de dress code is.

Wat trek je aan

Daar kun je een wetenschappelijke studie van maken, maar dat red ik niet, want ik zit dit stukkie in m’n lunchpauze te tikken. Mannen zitten op hun motor, op hun auto of op hun boot. Of op een berg die ze net hebben bedwongen. Ze dragen een mannerige trui en hebben zich een dag of wat niet geschoren. Mag allemaal een beetje ruig zijn. Doen wel leuk met hun kind/vrouw/hond. Je hebt ze ook met overhemd en dat valt op. Nodigt alleen niet uit tot vriendschap. Vrouwen zijn op vakantie of iets met hun of een man/kinderen/hond aan het doen. Hebben iets vrolijks, soms zelfs gewaagds aan en een enkeleing is net een beetje te bruin. Aan het andere eind van de fb dress code voor vrouwen zitten de zakentypes, die je in een business-jurkie vriendelijk, maar streng en zakelijk aankijken. Ben altijd een beetje bang voor strenge jurkies, vooral als ze een beetje groot zijn. Sommige fb hebben helemaal geen jurkie aan, omdat ze geen foto hebben. Ok, ik heb ook alleen maar tekst op m’n cover, maar ook een wat-is-m’n-leven-leuk plaatje van mezelf op het strand. Tikkie blurrie, maar je moet ook niet alles laten zien. Ga me daar een beetje in m’n pyama-net-uit-bed op de foto. Dat wil je niet. Even tussendoor: alweer een paar jaar geleden schrok ik me het rambam toen ik ’s ochtends met fout geblondeerd haar in de spiegel keek. Nog half slaperig dacht ik dat ik wilders was. Zou me geen raad weten. Ok, het ging over dat onderzoek: op fb moet je leuk, ontspannen, casual, in-charge verschijnen. En glimlachen he. Heb net even mijn fb-vrienden bekeken. Iedereen glimlacht. Ik heb dat eens een keer in het echt geprobeerd als een soort experiment, ook al zo lekker wetenschappelijk. Heb de hele dag tegen iedereen staan glimlachen, ook tijdens een gesprek over de kredietcrisis, omzet of waspoeder, whatever. Effect was fantastisch: mensen glimlachen terug. Alleen mensen die me goed kennen, vroegen of er iets was. Neehoor, sta gewoon te facebooken.