ThrillSeeking op Libelle Zomerweek

HOE kan het dat ergens tussen de 1 en de 2 miljoen vrouwen wekelijks de Libelle lezen, maar niemand met mij meewil naar de Libelle Zomerweek. Ik ga voor m’n werk, omdat ik wil weten wie die lezeressen zijn en vooral wie de columnisten zijn. En wat zij doen wat ik niet doe. Immejurkies maken wat te grote gedachtensprongen, waardoor niet iedereen ze in een keer snapt. Hoor ik van lezers. Ze moeten een immejurkie soms twee keer lezen, voordat ze d’r snappen.

Libelle Zomerweek

Libelle columns maken geen grote gedachtensprongen, zijn wat meer aangelengd met woordwater. Die moet ik dan weer twee keer lezen, omdat ik denk dat ik erover heen heb gelezen.

Ik vind dat een column altijd een schommelgevoel moet geven. Je bent lekker aan het lezen, alsof je dus kalm schommelt, totdat whoooosshh je die soort valbeweging maakt die je in je buik voelt. Je ziet ’t aankomen en je gaat erin mee. Denk schommelschip in de efteling, maar dan iets minder heftig. D’r moet een thrilletje inzitten. Dat thrilletje mis ik bij de columns in vrouwenbladen. Willen de lezers het gewoon niet? Of is het niet te doen om elke week een column met een schommelschip-thrill weg te tikken? Immejurkies zijn geen thrillers, maar moeten wel een thrillertje hebben. Een positief thrillertje.

Maar die Libelle Zomerweek dus. Niemand wil met me mee. Ik heb het ook aan mannen gevraagd, 3 zelfs. Schoten in de lach. Ik ook. Toch klopt er ergens iets niet. Iedereen kijkt me verbaasd aan, maar er gaan ondertussen wel zo’n 80.000 mensen naar die zomerweek. Kaartje kost ca EUR 20. Dat is de eerste EUR 1,6 mln in de pocket van Sanoma. Oja, parkeerkaartje kost tegen de EUR 7. En dan geeft de gemiddelde bezoeker ook nog eens een paar tientjes uit aan shopping en catering en voila, de omzet tikt de EUR 4 tot 5 mln aan. In 1 week. Dit is losse pols rekenwerk, want je weet, een Immejurkie moet in 30 min klaar zijn, maar de grote lijn klopt. Die EUR 4 a 5 mln vind ik dan weer wel een aardige thrill. Als ik dat met thrill free immejurkies bij elkaar zou kunnen tikken, begin ik nu.

Eigenlijk wil ik helemaal niet meer dat iemand met me meegaat naar die zomerweek. Ga me daar een beetje m’n marktonderzoek delen zeg. Immejurkie gaat eens lekker in d’r uppie thrill seeken in Almere.