ImmeUppieJurkie

verhalen over bevallingImmeUppieJurkie is het jurkie dat je aanhebt als niemand je ziet. Of als je denkt dat niemand je ziet. Heeel veeeel dingen zijn het leukst ImmeUppieJurkie.

Ik kan niet tikken als je kijkt

Tikken van een Immejurkie. Dat kan alleen maar als er niemand kijkt. Kletsen gaat nog wel, maar kijken kan niet. Ook een fantastische is het ’s nachts in je bed bedenken wat je wel niet allemaal had kunnen zeggen. Net zo fijn als een stukje chocola met nootjes snaaien, zo’n vijf minuten voor ‘t eten. Waar je ook heel erg ImmeUppieJurkie zit, is in een pashokje. Dat is maar goed ook, want soms valt het gewoon vrij klein. Krijg je dat hele jurkie niet eens over je schouders, blijft het klem zitten. Zeker Italiaans design.

Erg in je uppie

Je zit ook weleens in je uppie als je dat niet wilt. In een MRI-scan, daar lig je echt vreselijk in je uppie en nog zonder jurkie ook. Die keiharde muziek helpt ook al niet.

Laat je man nooit je bevalling doen

Oh hier nog een. Bevalling. Totaal in je uppie en dat is maar goed ook. Want stel je voor dat je dat met je man samen moest doen, dat puffen en persen dus. Zie je het voor je: jij sjorrend aan je knieën of welke houding dan ook en dan een vader die liever op zijn buik ligt, of bang is, of een biertje wil of nee erger nog, de verpleegkundige wil – liefst die blonde van 21 en dan vreselijk gaat liggen steunen en kreunen, jammerend om verdoving. En als de baby is geboren, heeft hij het hem natuurlijk geflikt. Is meneer zeker ineens de CBO (chief bevallings officer). Dacht ’t niet. Bevallingen kun je maar beter in je uppie doen.