Immejurkie, OndernemersJurkie en de Stoofpeertjes

Zelfs als ik zeg dat perfect gare stoofpeertjes uiterlijk en qua substantie iets van orgaanvlees hebben, vinden ze ze lekker.

Stoofpeertjes

Zovan: wil jij nog wat lever? Dan nog zijn ze verrukkelijk. Het is ook het proces. Ambachtelijk, op het knusse af. Je huis ruikt naar kaneel, suiker en die peertjes zelf. De ultieme balans in je leven als totaal: gelukte stoofpeertjes. Komt ook een beetje door het woord, stoofpeertje. Het is een zacht, schattig, bijna knuffelig woord met blije klinkers.

Ik ben er gigagoed in, stoofpeertjes. Soms denk je: zal ik dan maar stoofpeertjes gaan maken voor de kost? Volg m’n passie en zet een keten van stoofpeertjesverkooppunten op. Ze zeggen dat als je je passie volgt, je succes krijgt. Goed, ik sluit een contract met de Lidl ofzo en sla aan het schillen. Dan heb je full-time die ultieme zoete balans in je leven. Plus dat succes. En geld, veel geld. Maar vooral geluk: ook voor al die klanten die de robijnrode stoofpeertjes op tafel zetten. Die kopen bij onze stoofpeertjescentrale knus geluk. Zou ’t lukken of moet ik gewoon blijven werken?

Kweenie. Ik denk dat een full-time stoofpeertjesbestaan er toch niet in zit. Best, iedereen maakt elke dag wel ploeteruren. Maar als je dan een stoofpeertjesmoment beleeft, dan begin ik te begrijpen wat ze bedoelen met Genieten Van Het Nu.

OndernemersJurkie bemoeit zich er mee

Kom, Immejurkie, we zitten hier niet in de Happinez of de Flow of hoe die blije bladen ook heten. Je moet groot denken. We bouwen gewoon een keten van stoofpeertjesverkooppunten in Nederland. Kwestie van tijd of we hebben meneer Mistry van Tata Group aan de skype om ze ook in India te lanceren. Lekker, curry en naan met stoofpeertjes. Keer 1,2 miljard. Ziejewel, OndernemersJurkie aan en de dollars staan al voor je nieuwe IBAN deur te trappelen. Het is ook echt makkie: alles past bij stoofpeertjes. Babi pangang of gebakken slang. Of sushi. Of eeh… hamburger of pizza. Vooruit, nog eentje dan: taco’s. Niet met walvis, dat mag niet. Tenzij het wetenschappelijke stoofpeertjes zijn.

Dus kom, Immejurkie, we kunnen het. En als het ons is gelukt, dan maak ik een boek van je.