Coolblue. Alles voor de slappe lach.

coolblueKerst 2016

De nieuwe afwasmachine die ze in december kwamen brengen, paste niet in de nis van de vorige afwasmachine. De inbouwservice vertelde me dat ik die nis moest aanpassen. Als dat klaar was, kon ik een nieuwe inbouwafspraak maken.

Ik bel Coolblue.
Coolblue: goed dat u belt, verhaal verhaal
Ik: ja die afwasmachine die niet in de nis paste, weet u wel, die nis waarin ik dus tijdelijk een stuk kunstgras heb gelegd met een tuinkaboutertje en lantaarntjes zo leuk, maar ja die nieuwe afwasmachine staat al die tijd al in de woonkamer als soort van industriele bijzettafel
Coolblue: ik geef u het nummer van de inbouwservice
Ik: dat heb ik al, maar ze nemen niet op en tja het is ook wel tijd dat die kabouter plaats maakt voor de afwasmachine
Coolblue: ik heb een ander nummer voor u
Ik schrijf het nummer een beetje haastig op, bedank Coolblue en ga dat andere nummer bellen

vaatwasserAnder nummer: goedemiddag, receptie
(receptie…? gek, denk ik)

Ik: ik bel voor de afwasmachine die de eerste keer niet paste, ik wil graag een afspraak voor de herkansing, zodat ze hem er netjes in kunnen schuiven, want het staat echt leuk hoor, die kabouter op die kunstgrasmat met lantaarntjes en die nieuwe afwasmachine als bijzettafel in de woonkamer, maar ja, u begrijpt wel wat ik bedoel

Ander nummer laat me rustig mijn verhaal doen, zegt af en toe ‘ja en oh en natuurlijk’ en zegt vervolgens: ik begrijp het hoor mevrouw, inbouwafwasmachine zegt u? hm, tja, uw naam?

Ik: mariette robijn

Ander nummer (zit hij soms mijn naam te googelen?): hm ik verbind u wel even door

Doorverbindnummer: goedemiddag, met (meisjesnaam)
(waarom geeft ze haar voornaam en niet iets van ‘inbouwservice goedemiddaaaag’)

Ik: met Mariette etc verhaal afwasmachine past niet nieuwe afspraak want tja dat afwassen hebben we nu wel onder de knie en die tuinkabouter en die lampjes (ik doe het verhaal nog eens dunnetjes over)
Mevrouw: waar woont u?
Ik: Huizen
Mevrouw: daar werken wij niet
(hoezo, daar werken wij niet?)

Ik: Oh? Wat moet ik dan doen?
Mevrouw: Wie heeft u dit nummer gegeven?
Ik: Coolblue
Mevrouw: U belt nu met de afdeling Psychiatrie van ziekenhuis zus en zo
Ik: ooh eeeh..Psychiatrie????
(misschien had ik dat van die kaboutertjes niet moeten zeggen, 3 keer)Mevrouw: dus…
Ik: Doen jullie ook afwasmachines?
Mevrouw krijgt de slappe lach. Ik ook.
Ik: Ik denk dat ik een ander nummer moet bellen

Coolblue. Alles voor de slappe lach.