Immejurkie en de belofte aan de Mooizeggers

Het was nogalMooizeggers een jurkie, die van de MooiZeggers. Ging over mensen die, bijvoorbeeld als politicus, bij andere mensen langsgaan en dan zeggen: mooi, ook zo inspirerend.

De column was een hit. Na de Mooizeggers kwam de Uitleg over het begrip Column. Dat dat geen hokje of vakje is, tenzij je er zelf in gaat zitten. Meestal zit ik er zelf in, maar daar hoor je niemand over. Ook de Pittige Column kreeg een pittige ontvangst. Daarin beloof ik, dat ik tijdig aankondig welk woord politici, of wie dan ook, in hun vocabulair moeten opnemen. Dat lekkere woord ‘pittig’ is al lang uit, niet meer zeggen hoor. Is nog erger dan als 48-jarige zeggen dat iets ‘vet’ is.

Goed, lieve Mooizeggers, jullie krijgen van mij de opvolger van Mooi.

Ik heb eerst even wat social media onderzoek gedaan. Hier en daar lees ik het nieuwe woord, maar zuinig jongens, erg zuinig. En ik weet ook hoe het komt.

Jullie geloven er niet in.

De meeste mensen denken namelijk dat het steeds slechter gaat met de wereld. Mooizeggers blijkbaar al helemaal, anders hoorde je het nieuwe woord wel vaker.

Hoe slecht gaat het dan met de wereld? Aantal meisjes dat onderwijs krijgt? Aantal mensen dat omkomt door natuurrampen? Kunnen arme landen sociaal zijn? Oef ja en het aantal arme mensen neemt alleen maar toe. Vraag de gemiddelde Nederlander wat ze denken en ze beantwoorden alle, ALLE vragen over de tendens van deze thema’s fout. De meeste mensen zijn somber, geloven niet in vooruitgang en weten zeker dat vroeger alles beter was. De chimpansee komt gunstiger door de multiple-choice. Volgens de bedenkers van deze Kennisvragen over de Wereld, de Zweedse heren Rosling, zijn we onwetend. We kennen onze statistieken niet.

Ken je die wel, dan zou je weten dat Most Things Improve.

 

Meer meisjes krijgen onderwijs, minder mensen komen om door natuurrampen, er is minder armoede en je hoeft geen rijk land te zijn om sociaal te zijn. Klopt dat wel? Ja, dat klopt volgens de statistieken van de VN.
Voelen jullie hem al aankomen, het nieuwe woord? Je moet er wel in geloven natuurlijk. Kinderen die ik ken, geloven er in. En kinderen hebben meer brainpower dan volwassenen. Of dat nou mooi- of lelijkzeggers zijn, zolang het maar mooidoeners zijn. Dat nieuwe woord? Een topper. Vandaag weer een keer of 10 gehoord.

Komt-ie:

BETER!!! Uitspreken als “BEETUHRRR”.

Told you. Most Things Improve.