Helaas, u bent de 50.000ste bezoeker

50000ste bezoekerZoo, mevrouw, vertelt u eens? Zit daar alléén, want ik heb natuurlijk niks. Nou eh jaa eeh ik denk dat mijn hand het niet meer zo goed doet en mijn voet ook niet en ik denk dat eeh ja kweenie net alsof de berichten te traag doorkomen. Stilte. Hm. Te traag zegt u?

 

Huh? Of ik nog kan ruiken?

Kunt u nog ruiken? Wat vraagt die neuroloog me nu toch, ruiken? Ja, geloof het wel. En verstopping, heeft u daar last van? Zeg, zit ik hier wel goed… Volgende vraag: bent u traag? Eeeeeh pardon eeeh wat zegt u…? Oh, traag? Neehoor heeeelemaaaal niet, nee, traag niet. HOEZO!!? Ik kom hier voor mijn hand hoor. En mevrouw, heeft u last van stemmingswisselingen? Tja, eigenlijk wel, al een jaar of 46 hahaha. Blijkt niet grappig te zijn. Gaat u eens staan, ja zo, val maar achterover. Heb net zo’n vertrouwenstraining gedaan, dus laat me in zijn armen vallen. Hm toch wat balansproblematiek. Het woord alleen al, balansproblematiek. En schrijven, hoe gaat dat? Langzaam dringt tot me door dat hij niet gaat zeggen dat ik gewoon op tijd naar bed moet en te veel stress heb. De sfeer van het consult is nu ernstig. Loopt u eens de gang op en neer..? We zijn nog geen 5 minuten verder als hij constateert: mevrouw, u heeft een probleem in uw centrale aansturing. Hij zegt ook iets over neurotransmitters.

Zit ik in het verkeerde programma?

Dan ineens ben ik snel, heel snel: nee, gezin, kinderen, werk, 46 jaar oud, gezond. Ik zit toch niet in het verkeerde programma of in de Libelle ofzo? Moet ik me zorgen maken…??? Nee, wacht daar nog maar even mee, mevrouw, we gaan eerst uitzoeken wat er met u is, want u bent nog wel erg jong. Gaat u maar naar de afdeling radiologie voor een MRI en een Dat-Spect Scan.

Dat-wat-ik-niet-wil-weten-Scan

Dat-Spect foldertje vertelt je dat het een scan is om Parkinson op te sporen. Ooohjoh dat is niet voor mij, zal nog wel ergens anders voor zijn, zo’n Dat-Wat-Ik-Niet-Wil-Weten-Scan. Of toch…? Twee weken later en een paar kilo lichter blijkt dat we ons niet voor niets dus wel heel veel zorgen maakten. “Een sterk vermoeden van beginnende Ziekte van Parkinson mevrouw, een zware diagnose. Zeker op uw leeftijd.”

En we gaan naar huis. Soms ben je gewoon de 50.000ste bezoeker.