Dromen van 100 sixpacks in een zaaltje

Tijd geleden heb ik helder uiteengezet hoe je Wereldkampioen wordt in 5 eenvoudige stappen en dat dat voor vrouwen bijna geen doen is. We willen wel, maar we willen nog veel meer en daar gaan we nat.

gaan op yoga

Hier, wat ik wil op 1 dag: opstaan, kinderen wekken, gymspullen zoeken, zelf douchen tm aankleden, was even erin of eruit meteen even ophangen tafel dekken ze moeten wel normaal ontbijten komt er een klant vandaag op kantoor dan moet ik nl even make uppen en wat vroeger vertrekken om de beamer op te starten en voor die tijd wil ik eigenlijk even het oud papier wegmikken en dat schoolbriefje invullen shit de printer doet het niet en oja ik kan nog net even een kwartier trainen kan ik meteen mn charity miles bijhouden heeft iedereen zn tas en alles oja wacht die verjaardagskaart niet vergeten had ik het zolderraam nou al dicht gedaan en ik kan nog net even op fb kijken wie dr wat zit te doen lijkt wel alsof iedereen totaal niks te doen heeft.

Als ik dat allemaal heb gedaan is het acht uur ’s ochtends. Dan vraagt je man en business partner die net naar beneden komt: wat ga jij doen vandaag? MAN! Ik heb er al een halve dag opzitten. Of ik die copy al af heb voor de nieuwe site. Je springt op de fiets, whoosh naar kantoor, hehe even zitten.  Kijken of er nog nieuws is. Ja, onze topatlete Daphne Schippers slaat een uitnodiging van de Koning af. Zo mag ik het horen. Ze kiest namelijk voor haar trainingskamp, focus focus focus. Niks schooltassen, werk of jurkje uitzoeken. Ze kiest voor 1 ding. Dat is de enige manier om Wereldkampioen te worden. Je doet 1 ding. We weten allemaal dat dat voor mannen een stuk makkelijker is dan voor vrouwen. Gek word je als vrouw van dat multi-tasken, maar ja er zit niks anders op met alles wat je in 1 dag gedaan wilt hebben.

Dus wat doen vrouwen?

Ze gaan op yoga. Dat is goed, heel goed. Ja mag maar 1 ding doen. Verplicht Single Tasken. Stress vind ik dat zeg, crisis. In een zaaltje op een matje gaan liggen ademen. Je hoeft niks, behalve af en toe een zonnegroet maken (why??) of je ledematen in een twist leggen. En ademen, de hele tijd ademen. Niks anders. Single Tasken tot en met. Adem me suf. Ik misluk jammerlijk en totaal en weet het nu zeker: ik kan niet single tasken, waarmee ik tegelijk mijn kansen op willekeurig welk wereldkampioenschap vergooi – als ik al zou weten, waarin ik dan wereldkampioen zou willen zijn, want ik kan niet kiezen.

En de yoga-industrie weet dat. Die leggen 15 vrouwen op een matje in een zaaltje en zeggen dat ze moeten ademen, in en uit, in en uit, in en uit, terwijl ze alles mogen loslaten. In en uit en diep tevreden. Je zou kunnen beweren dat de yoga-industrie profiteert van vrouwen, maar die bewering adem ik rustig weg.

Weet je wat? Ik ga nog even dat boek lezen, kan best tijdens het sporten en dan sms ik even naar m’n vriendin en tik ik gauw een lijstje voor de webbouwer, zodat hij morgen verder kan en zeg ik de kinderen welterusten. En dan is het elf uur ’s avonds, nog even de was in de machine, wat klusjes hier en daar en nog een halve bladzijde in dat boekzzzzzz en zoetjes droom ik dat ik wereldkampioen ben. Yoga. Met 100 sixpacks in een zaaltje die precies doen wat ik zeg. Toemaar jongens, even de benen in de nek, goed zo, nou doen we nog even het konijn (ik lieg niet) zzzzz adem in en uit zzzzz….