Immedressy

Het vakantieparkzwembad. Op de witte plastic ligstoel deed ik wat zuiver beroepsmatige eavesdropping. Afluisteren dus. Weet de letterlijke conversaties niet meer, maakt ook niet uit. Ik geef je een fictieve conversatie tussen twee NL moeders. Klopt ongeveer met het gesprek dat ik eavesdropte.

gebruik maken van engels

M1: Ik bedoel, honestly, maar dit zwembad is toch een beetje I don’t know, wat vind jij?

M2 Ja, klopt, nice genoeg hoor, maar d’r zou easy nog een paar meter bij kunnen.

M1: Ja, nou ja, whatever, het is ook weer niet zo’n big deal, hoe is het met je kids?

M2: Oh my god de kids, da’s waar ook, was ze even vergeten, don’t believe it, ja nou de kids dus, erg heavy met de ipad, online all the time, ook wel weer relaxed voor mij, kan ik wat vaker een bubbles pakken en wat self-time scoren.

M1: Zeg ik wil niet nosey zijn maar wat deed jouw man ook al weer qua job zeg maar? Zat hij niet in finance ofzo, lekker ergens op de payroll met alle perks? Nice hoor, maar je ziet hem zeker niet zo vaak?

M2: Nee, but hey, de paycheck maakt wel weer wat goed.

M1: I know! Mijn ex is in between jobs trouwens, maar ja such is life, mijn vriend runt zijn eigen business, work hard play hard als je begrijpt wat ik bedoel, zolang hij dat play maar met mij doet haha en niet met een of andere 70 tinten chick. Ik baal wel van al die travel, maar ook dat comes with the job.

M2: I know. Zullen we een bubbeltje doen? Shit, waar zijn de kinderen?

En ouwe immejurkie, ruim 3 jaar in de city van londen gewerkt, nu nog steeds veel internationeel werk, gewoon vanuit Huizen, een EN petekind, deze ouwe immejurkie dacht dat ze recht had op the ‘odd word of english’, gewoon omdat dat soms makkelijker is en de woorden nog in het geheugen rondcirkelen.

Not dus he, not. Iedereen die een avondlesje EN heeft gehad, zwiept er om de 3 woorden een engels woord doorheen. Waarom? Zeggen ze bij de bakker dan ook: mag ik een half brown? Nee, want dat zou echt stom zijn. Blijkbaar zwiep je alleen met EN in bepaalde situaties. Dat vraagt om wetenschappelijk onderzoek.

Right. Immedressy goes google om eens uit te vinden waarom vrouwen (geen mannen, minder in ieder geval) zo idioot doen met engels. I’ll keep you posted.