Immejurkie’s Ko-lumn

De Prijsvraag leverde briljante suggesties op. Zie je wel, je kunt ‘t. You only can’t if you don’t.

blogs over vriendschap

Ik noem er een paar. Hysterisch jurkie! Verrukkelijk, ik bewaar deze voor een bijpassend moment. Immesnurkie, ook goed, maar daar hoorde bij dat ik het over jurkies moest gaan hebben die je ’s nachts in je bed aanhebt. Ja DAAAAG.

De winnaar. Ik beloon hem met een Ko-lumn. Zijn idee: maak er een feestjurkie van, want X is een lustrum. Deze trouwe liker & lezer noemt me in ‘t echt ook weleens Immejurkie. Soms zegt hij dapperjurkie, na die Immejurkie over het jurkie dat ik niet wilde.

Dapperjurkie…. tranen over mijn toetsenbord. Soms is hij streng, omdat ik zogenaaaamd ergens een spatie teveel heb getikt of iets niet helemaal volgens de regels heb geschreven. Zegt-ie niet op fb hoor, maar even in de wandelgang. Lekker Wijf staat voor hem op eenzame hoogte. Voor mij ook, want zovaak hoor ik dat nou ook weer niet. Dat zit zo: als je tegen de 50 loopt, krijg je complimenten van het cohort boven je, de 60’er. Dan ben je te oud om hun dochter te zijn, maar stukken jonger dan hun vrouw. Life’s tough. Terug naar de Ko-lumn. Deze liker kreeg uitslag van het doktersjurkie – wat ik overdreven vind, want een ‘hij’ kan de ergste situaties (uitstrijkje, bevalling, rokje) overslaan en hoeft ook niets bijpassends bij z’n onderbroek te hebben. Neem ik aan.

Feestjurkie. Dat is nu precies wat we nodig hebben. Lekker een Ko-lumnpie Immejurkie X wegtikken, terwijl je eigenlijk moet werken. Feestjurkie – het Immejurkie dat je niet in de kast moet laten hangen. Want anders ben je 80 jaar of 80 kilo en dan past ze niet meer. Feestjurkie. Daar kun je wat mee.