Ah I know some with Parkinson's too...

Neuroloopje

weird walk parkinson'sElke neuroloog is anders. Die van mij is ook anders. Dat ‘van mij’ is belangrijk. Gebruik ik vooral als het allemaal lekker loopt tussen ons. Moet hij me iets moeilijks vertellen, dan gebruik ik gek genoeg wat vaker ‘de’ en zeg ik ‘de neuroloog heeft zusenzo geconstateeerd’. Met dat ‘de’ is de afstand iets groter.

Mijn neuroloog was niet mijn neuroloog als hij zou zeggen dat ik een loopje heb, een russisch, een kgb, een huppel of watvoorloopje dan ook. Het laatste wat hij zou zeggen, is dat ik een Weird Walk heb. Ook Gunslinger Gait hoor ik hem niet zeggen.

Dat zeg ik over hem ook niet. Ook al kun je best wat bedenken. Dossierloopje, telescooploopje ohnee dat is alleen bij hoog verheven dokters – bedoel natuurlijk stethoscooploopje. Spreekkamer-wachtkamer-spreekkamerloopje of ik-heb-een-te-volle-poli-loopje.

Neuroloopje dan? Nee, tuurlijk niet. Dat zeg je niet over iemand die als geneesheer of geneesvrouwe de artseneed heeft afgelegd.
Je wilt iemand die er zijn werk van maakt om 1 op 1 voor patienten te zorgen, niet in een stereotypisch loopje plaatsen. Dat zou geen recht doen aan de mens neuroloog.

Close Menu