Hebben mensen met Parkinson eigenlijk nog eeeeh…

Dat kan natuurlijk nooit lang goed gaan he, als je sportcoach Parkinson heeft. Ik bedoel: hoe loop je er over 2 jaar bij? Je hebt toch een ziekte die steeds erger wordt. Ik zie het aan mensen om me heen, die zijn bijvoorbeeld dement, nou ja dat zijn jullie natuurlijk niet, maar je begrijpt wat ik bedoel.

Ja. Ik begrijp wat je bedoelt.

Je bedoelt dat je mensen met Parkinson liever niet meer zelfstandig iets laat ondernemen. Je bedoelt dat in jouw hoofd mensen met Parkinson in een andere divisie sporten dan mensen met niks. Misschien denk je wel, dat het gevaarlijk is voor sporters met Parkinson om zelf trainingen te verzorgen. Dat er ongelukken gebeuren of zo, of dat ze niet meer alles snappen. Dat kan inderdaad zo zijn. Daarom doen we ook elke maand een IQ-test, om te checken of het nog een beetje lekker ratelt in ons brein. Als we zien dat we een puntje zijn gezakt, dan stoppen we onmiddellijk. En we staan elke maand op de weegschaal, we doen elke maand een FAB-test, een TUG-test en de bekende stroop-test (niet stroop op je pannenkoek maar stroop op z’n engels). Als we zien dat we te dik, te traag, te stram of te dom zijn, dan stoppen we ook onmiddellijk.

Hebben mensen met Parkinson eigenlijk nog eeeeh

Maar vertel eens, als je denkt dat sporters met Parkinson eigenlijk niet geschikt zijn om training te geven, wat denk je dan nog meer dat we over twee jaar niet meer kunnen of doen of hebben? Ik bedenk er vast een paar:

“Over twee jaar heb je geen baan meer”
Kan kloppen, omdat werkgevers soms gewoon bang zijn.

“Over twee jaar ben je hulpbehoevend”
Kan kloppen, als we bijvoorbeeld een ongeluk krijgen.

“Over twee jaar, of misschien nu al, heb je geen sex meer”
Misschien niet meer de héle tijd nee, want leeftijd speelt toch een rol.

Doen mensen met Parkinson eigenlijk nog eeeh…aan sport?

ParkinsonSport.nlWees gerust, het komt goed met ons. We investeren in sporters, in sport en in onze toekomst. Want over twee jaar doen we nog steeds eeeeeh…
HOE DAN?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.