Ah I know some with Parkinson's....

Uniek concept

De vereniging ParkinsonSport.nl is opgericht door en voor mensen met Parkinson in ‘t Gooi. Het doel van de vereniging is sportmethodes aan te bieden, die 100% zijn toegesneden op het managen van de symptomen van Parkinson. De eerste sport die we als vereniging aanbieden, is Rock Steady Boxing.

De eerste sport: Rock Steady Boxing
De eerst sport die onderdak vindt bij ParkinsonSport.nl is Rock Steady Boxing (RSB). Het Amerikaanse Rock Steady Boxing (RSB) programma (www.rocksteadyboxing.org is een innovatieve en beproefde boksmethode, 100% Parkinson. RSB is uniek, omdat het programma voor alle symptomen van Parkinson in elke gradatie op maat gemaakte trainingen heeft ontwikkeld. Het is daarmee een van de weinige, zo niet enige, sporten die aan de 3 belangrijkste criteria voldoet voor sporten met Parkinson:

  • 100% toegesneden op Parkinson, bewezen effectief, wetenschappelijk onderbouwd.
  • Veilig en geschikt voor iedereen met Parkinson, ongeacht de ernst van de symptomen.
  • Sociaal stimulerend, het samen sporten enthousiasmeert en bemoedigt.

Rock Steady Boxing Het Gooi
De Vereniging ParkinsonSport.nl is Affiliate van Rock Steady Boxing Inc. met bijbehorende kwaliteitseisen, trainingsprogramma’s en zorgvuldige procedures voor zaken als privacy, intake en tussentijdse assessments. 

Het concept van Rock Steady Boxing Het Gooi
De sporter met Parkinson kan op twee manieren meedoen: als sporter/coach of als sporter. De sporter/coach rondt de opleiding tot RSB Certified Coach (‘Coach’) met succes af. Daarin is onze gedrevenheid zichtbaar. Natuurlijk is het niet voor iedere sporter met Parkinson haalbaar om de opleiding tot Coach te doen. Dat zou veel mensen uitsluiten. We streven voor onze groep boksers naar een 1:3 verhouding coach/niet-coach. Op dit moment zijn de 4e en 5e sporter bezig met de opleiding tot Coach.

Naar ParkinsonSport.nl

Naar Rock Steady Boxing Het Gooi

Naar RockSteadyBoxing.nl

Close Menu