Demo Parkinson Boksen

Demo Parkinson Boksen

Woensdag 24 januari, 11:30u-12:30u
HeJeNa Gym Huizen, Havenstraat 305A, Huizen

Conditie – Focus- Multi-tasken – Balans – Kracht -Plezier, heel veel plezier

Wie gaat er nou boksen als-t-ie parkinson heeft?
In Amerika in ieder geval vrij veel mensen. En met een goede reden: boksen is goed voor je. Natuurlijk gaat het dan om speciaal boksen, waarbij je allerlei bokstechnieken leert zonder op elkaar in te rammen. Dat laatste hoort namelijk niet bij Parkinson boksen. Sinds een paar jaar boks ik bij Rock Steady Boxing Ede, ook wel Sparking Boksen tegen Parkinson genoemd. Voor mij is boksen zo ongeveer het enige leuke aan parkinson.

Voor wie is Parkinson boksen geschikt?
Iedereen met parkinson die van sport en spel houdt. Het is daarbij belangrijk dat je vrij goed kunt lopen en niet snel valt. Je hoeft geen ervaring te hebben met boksen, vechtsport of uberhaupt met sport. Je leeftijd is niet van belang. Als je van actief bewegen houdt, dan is het goed.

Wie organiseert dit?
Dit is een gezamenlijk project van MTC Huizen (ParkinsonNet Fysiotherapie), HeJeNa Gym Huizen en Rock Steady Boxing Ede. Ook de afdeling neurologie van het Tergooi is enthousiast

Hoe ziet dat eruit, Parkinson boksen?
Op woensdag 24 januari om 11:30u organiseren we een demo: een aantal boksers van Rock Steady Boxing Ede /Sparking Boxing komt samen met coach Hans Louwerse naar Huizen om te laten zien hoe fantastisch leuk parkinsonboksen is.


 

Leave a Reply