Ah I know some with Parkinson's....

6 miljoen redenen om WEL te lachen :-)

6 miljoen redenen om wel te lachenWaarom schreef ik in die vorige blog dat er ‘6 miljoen redenen zijn om NIET te lachen’? Omdat ik verdrietig was, ik was op zoek naar hoop voor mij en ons gezin, voor die vriend en zijn gezin en voor die 6 miljoen anderen met parkinson.

Hopen dat

Niet zomaar een beetje hopen dat op een dag…
Nee, een veel dwingender manier van hopen. De manier van hopen die ongeveer zo klinkt: Schiet Op Met Genezing! Een manier van hopen die je hebt als je boos-wanhopig bent over jezelf of die vriend.

Niet echt redelijk

Ik was niet echt superredelijk in die vorige blog. Ik was niet redelijk voor al die onderzoekers, zorgers, dokters, verpleegkundigen of voor welke parkinson professional dan ook die zich een slag in de rondte werkt. En dat om genezing te vinden of dan tenminste zorg te bieden. Voor mij en mijn gezin, voor die vriend en zijn gezin en voor die 6 miljoen anderen te bieden.

6 miljoen redenen om te lachen

Jullie, beste researchers, zorgverleners, dokters, verpleegkundigen en welke andere parkinson professional dan ook, jullie geven ons elke dag een reden om te lachen. Zonder jullie was ons leven niet bepaald een pretje. Zonder jullie waren we op onszelf aangewezen. En jullie lachende gezichten op foto’s in de media? Okay, mij best, ik ga er maar even vanuit dat dat niet is omdat je géén genezing hebt gevonden, maar omdat je een stap in de goede richting hebt gezet.

Jullie zijn net zo goed degenen die steun nodig hebben – bijvoorbeeld van ons, 6 miljoen mensen met parkinson. Jullie zijn degenen die moeten weten wie wij zijn. Jullie hebben misschien nog wel meer behoefte aan hoop, dan wij.

Troost

Om mijn vriend, mijzelf en die 6 miljoen anderen met parkinson te troosten, schreef ik in die vorige blog dit:

“Leg je hand in de hand van je Leven. Je Leven is sterk genoeg om je af en toe boven alles uit te tillen.”

Dank je wel

Om jullie, beste parkinson professionals te bedanken, schrijf ik nu dit:

Jullie maken ons Leven draaglijk. Dankzij jullie kunnen 6 miljoen mensen elke dag toch lachen. Jullie hebben ons nodig, net als wij jullie, omdat we samen dat loodzware parkinson moeten dragen. Totdat, op een dag…wij geen parkinson meer hebben en jullie geen eeh…ja sorry…en jullie dus geen baan meer hebben.

Zie ik je nou glimlachen???

Close Menu