Je hebt geen honger, je hebt

trek. Meer ook niet. Je hebt gewoon trek. Ze zeggen er niet bij waar je die trek hebt zitten en wat er dan waaraan trekt. Maar honger heb je in ieder geval niet. Want honger…honger! In de oorlog had je honger. Ik geloof dat. De halve wereld heeft honger. Dat is waar. Zo erg dat ze sterven. Ik heb eigenlijk nooit honger gehad, hoewel ik na elke bevalling 48 uur non-stop lag te eten.

Niet miepen

Dus je mag niet zeggen dat je honger hebt, want je hebt trek. Bovendien zijn er heel veel mensen die veel en veel minder te eten hebben dan jij.  En je hebt een ziekte? Erg? Of gaat ‘t wel en gaat ‘t over? Nou, niet miepen dan, er zijn mensen die wel drie ziektes hebben die ook nog eens niet overgaan.

Dus jij denkt dat je gelukkig bent?

Wat? Heb je een leuke dag gehad? Ga me nou niet vertellen dat je met 1 onbenullig leuk dagje al gelukkig bent he. Oh je bent al een week blij? Nou ik zou maar niet al te gelukkig zijn, want er zijn dus mensen, meer dan je denkt, die dus veel en veel gelukkiger zijn dan jij. Zeg voor mijn part dat je redelijk tevreden bent, maar kom niet met dat gelukkige verhaal aanzetten. Want vroeger, echt heel vroeger, toen waren we gelukkig. En als je echt goed om je heen kijkt, joh, dan zie je dat de halve wereld gelukkig is. Je mag best tevreden zijn, maar vergeet nooit dat er ook nog mensen zijn die drie keer zo gelukkig zijn als jij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.